Szeráfi kalandok


A Könyv Magyarul!


A cím a kötetbe foglalt tanulmányok "közös nevezőjét" keresi: olyan szövegek értelmezését kísérlik meg ezek az írások, amelyek valamiképp az irodalom peremén éltek, és értékűk elsősorban régiségükben – esetleg ritkaságukban – rejlett, de felfedetlen maradt valódi korba ágyazottságuk szerinti értékviláguk és az olykor nem kis erudíciót igénylő megkomponáltságuk. Felfedezésük valóban egyféle kalanddal ér fel, mert ismeretlen utakon át vezet, töredezett lehetőségeken keresztül. Szeráfi – mert a vizsgált szövegek nagy része, közvetve vagy közvetlenül, a középkori és kora újkori devóciós irodalom különféle szövegtípusai közül került ki, beleértve a ferences áhítat szeráfi vonalát is. A hatszárnyú angyal szimbóluma és annak értelmezhetősége viszont ennél jóval tovább vihető: a különösség, a fenség és a szépség igézetével ható lények szárnyai egyszerre jelentik a tüzes lendület és az óvatos rejtőzés valóságát. Olyan szövegekkel bánni, amelyek a transzcendenciát célozzák meg, amelyek konnotációi mélyen ott rejlenek egy letűnt kor különféle rétegeiben, és mégis továbbélnek a jelenben, szeráfi lendületet és ugyanakkor óvatosságot feltételez. A beválogatott szövegek egy része a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szervezett lelkiségtörténeti és rend történeti konferenciákon hangzott el, és a Pázmány Irodalmi Műhely Lelkiségtörténeti tanulmányok sorozatának köteteiben jelent meg, tematikájukat a Lelkiségtörténeti Műhely irányai szabták meg. Ezek közül több írás a ferences Kopcsányi Márton műveit érinti, akinek írásai még mindig kevéssé ismertek. Másik részük inkább helytörténeti jellegű: ezek az írások a kolozsvári társulatok és iskolák szöveghasználati és szövegalkotói folyamataiba engednek bepillantást. Külön érdekességnek számít az iskolai versgyakorlatok terméke: ezek a szövegek publikálatlanok, csak a róluk szóló tanulmány látott napvilágot. A középkori tematikájú tanulmányokat az egyszerű olvasói kíváncsiság és a jó (a jobb) megértés vágya szülte: a szövegek mai olvashatóságának többé-kevésbé sikeres próbatételei valójában. Időben egymástól meglehetősen távoliak: a régi érdeklődés értéktalálást jelentett, míg az új törekvés az újraolvasáson keresztül értelmezési módokat keres: akár a legendában, akár a szentkultusz verses formáiban. A téma, az alkalom, a megírási szituáció természetesen a műfajt, a stílust is befolyásolta: ennek köszönhető a többféle megközelítési mód és stílus. Másfél évtized részben irányított kalandozásait tartja tehát kezében az olvasó, régi szövegek és jelenségek jelentésmozaikját, közelítéseket egy olyan világhoz, melynek megértése felkutatott adatok és egyféle szeráfi jelenlét játékából áll össze.Letöltések Szeráfi kalandok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Szeráfi kalandok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  230
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT
  Súly:
  230 gr
  ISBN:
  9786068145808
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2692503 / 1162365
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Szeráfi kalandok ebook, könyvet Szeráfi kalandok FB2, Download Szeráfi kalandok PDF , Download Szeráfi kalandok MOBI, Online Szeráfi kalandok könyvet, ingyenes letöltések Szeráfi kalandok IPhone, Online könyvet Szeráfi kalandok PDF, ingyenes Szeráfi kalandok DJVU, ingyenes letöltések Szeráfi kalandok TXT, letöltések Szeráfi kalandok RTF, Online Szeráfi kalandok FB2 , e-könyvet Szeráfi kalandok letöltések TXT, ingyenes Szeráfi kalandok letöltések könyvet, e-könyvet Szeráfi kalandok download MOBI, letöltések Szeráfi kalandok IPad, olvas Szeráfi kalandok MOBI, olvas Szeráfi kalandok DOC, ingyenes Szeráfi kalandok AWZ, Download e-könyvet Szeráfi kalandok iPad , ingyenes Szeráfi kalandok DJVU, Download Szeráfi kalandok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Szeráfi kalandok DVD, olvas Szeráfi kalandok TXT, Book Szeráfi kalandok letöltések DJVU, Szeráfi kalandok letöltések könyvet ingyenes, Szeráfi kalandok letöltések könyvet pdf ingyenes, Szeráfi kalandok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Szeráfi kalandok pdf ingyenes, Szeráfi kalandok letöltések könyvet epub ingyenes, Szeráfi kalandok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply