Réber antológia


A Könyv Magyarul!


Réber László neve nemzedékek számára összekapcsolódott egy közkedvelt írónőével. A felnőttekre kötelességtudóan felnéző, de azért őket mégis felülről szemlélő kisfiú alakját százezrek, vagy épp milliók szerették meg az idők folyamán, s ugyanannyian tanulták meg helyesen értékelni a felnőttek lapos bölcsességeit, közhelyeit, erőszakos beleszólását az egyéniség fejlődésébe, az örök gyermeki nyitottság megőrzésébe.• A Janikovszky-könyvek jól ismert rövidnadrágos kisfiúja azonban csupán egy kicsiny részlete volt a nyolcvanadik életévén túl elhunyt Réber László pályájának. Rajzoló volt, aki nagyon egyszerű vonalakkal mondta el mindazt, amihez másoknak színfoltok, árnyalatok, formák kellenek. Rajzain mindig átütött egyfajta szelíden megmosolyogtató humor. Egy valaha világszerte kedvelt kínai író könyvének címe illik rájuk: Bölcs
mosoly.• Volt idő, amikor e rajzok életre keltek: A magyar rajzfilmgyártás hőskorában Réber László egyike lett a műfaj úttörőinek. Munkatársa volt az 1956 után megújult Ludas Matyinak, s az elsők között adott közre karikatúraalbumot, amikor e könyvforma Európa-szerte virágkorát élte. Ezek a rajzok angol és német szöveggel is megjelentek és illusztrált könyvei sok idegen nyelven kerültek kiadásra. Csöndben élő és dolgozó munkása volt a “magas” kultúrának, abból a fajtából, akit ritkán találnak meg a hivatalos – nem szakmai – kitüntetések és díjak.• Ebben az antológiában Görgey Gábor, Jankovics Marcell, Mezei Ottó, Székely András és Wehner Tibor foglalta össze Réber Lászlóról való emlékeit és gondolatait, bemutatva az embert, a karikaturistát, a rajzfilmkészítőt, a képzőművészt és a könyvillusztrátort. Lánya, Widengárd Krisztina
írta az utószót. A kötetnek Molnár-István könyvtervező kölcsönzött a témához méltó formát.Letöltések Réber antológia ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Réber antológia ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  112
  Borító:
  KÖTVE
  Súly:
  630 gr
  ISBN:
  9633465818
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2003
  Árukód:
  2109395 / 1017222  TAGS:
  Online Réber antológia ebook, könyvet Réber antológia FB2, Download Réber antológia PDF , Download Réber antológia MOBI, Online Réber antológia könyvet, ingyenes letöltések Réber antológia IPhone, Online könyvet Réber antológia PDF, ingyenes Réber antológia DJVU, ingyenes letöltések Réber antológia TXT, letöltések Réber antológia RTF, Online Réber antológia FB2 , e-könyvet Réber antológia letöltések TXT, ingyenes Réber antológia letöltések könyvet, e-könyvet Réber antológia download MOBI, letöltések Réber antológia IPad, olvas Réber antológia MOBI, olvas Réber antológia DOC, ingyenes Réber antológia AWZ, Download e-könyvet Réber antológia iPad , ingyenes Réber antológia DJVU, Download Réber antológia e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Réber antológia DVD, olvas Réber antológia TXT, Book Réber antológia letöltések DJVU, Réber antológia letöltések könyvet ingyenes, Réber antológia letöltések könyvet pdf ingyenes, Réber antológia pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Réber antológia pdf ingyenes, Réber antológia letöltések könyvet epub ingyenes, Réber antológia ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply