A visszatért Erdély


A Könyv Magyarul!


1940. szeptember 5-én reggel a második bécsi döntés értelmében a magyar honvédség átlépte a trianoni békeszerződésben megállapított magyar-román határt, és ezzel Észak-Erdély 50 hónapra ismét Magyarország része lett. ABLONCZY BALÁZS könyve e bő négy év krónikája: bemutatja, miképpen lett újra magyar Észak-Erdély, milyen eszközökkel próbálta a magyar kormányzat átformálni magyar nemzeti térré, hogyan igyekezett megtartani, és végül miként veszett el újra.

A magyar történettudomány egészen a legutóbbi időkig feltűnően szemérmes volt a terület-visszacsatolások időszakának bemutatásában. A fiatal történész kötete az első kísérlet arra, hogy a korábbi rögzültségektől mentesen, az eddig publikált és nem publikált kutatásokra, valamint a magyar és román levéltárakban fellelhető szép számú dokumentumra támaszkodva tárja az olvasók elé e kis magyar világ történetét, valamint máig ható következményeit és tanulságait.

Ablonczy Balázs 1974-ben született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarán végzett történelem-francia szakon, ugyanitt szerezte doktori fokozatát, és egykori iskolájában, a művelődéstörténeti tanszéken oktat. Tanult és kutatott Párizsban, Londonban, Berlinben. 2009-2010-ben a bloomingtoni Indiana University vendégtanára volt. Szakterülete a két világháború közötti Magyarország története. Teleki Pálról szóló életrajza a 2005-ös év egyik legjobb társadalomtudományi kötete volt. 2011-től 2015-ig a Párizsi Magyar Intézet igazgatója volt.
Letöltések A visszatért Erdély ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A visszatért Erdély ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  285
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  350 gr
  ISBN:
  9786155609015
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2652830 / 1152701  TAGS:
  Online A visszatért Erdély ebook, könyvet A visszatért Erdély FB2, Download A visszatért Erdély PDF , Download A visszatért Erdély MOBI, Online A visszatért Erdély könyvet, ingyenes letöltések A visszatért Erdély IPhone, Online könyvet A visszatért Erdély PDF, ingyenes A visszatért Erdély DJVU, ingyenes letöltések A visszatért Erdély TXT, letöltések A visszatért Erdély RTF, Online A visszatért Erdély FB2 , e-könyvet A visszatért Erdély letöltések TXT, ingyenes A visszatért Erdély letöltések könyvet, e-könyvet A visszatért Erdély download MOBI, letöltések A visszatért Erdély IPad, olvas A visszatért Erdély MOBI, olvas A visszatért Erdély DOC, ingyenes A visszatért Erdély AWZ, Download e-könyvet A visszatért Erdély iPad , ingyenes A visszatért Erdély DJVU, Download A visszatért Erdély e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A visszatért Erdély DVD, olvas A visszatért Erdély TXT, Book A visszatért Erdély letöltések DJVU, A visszatért Erdély letöltések könyvet ingyenes, A visszatért Erdély letöltések könyvet pdf ingyenes, A visszatért Erdély pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A visszatért Erdély pdf ingyenes, A visszatért Erdély letöltések könyvet epub ingyenes, A visszatért Erdély ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply