A mittelszolipszizmus terei


A Könyv Magyarul!


Tőzsér Árpádnak a magyar líratörténetbe immár egyre szervesebben beágyazódó életműve a folytonos megújulás és a dinamikus párbeszéd diadala: folyamatosan reflektál mind a kortárs költészeti, mind a befogadói pozíciókra, és nem hagyják hidegen a vers- és nyelvelméleti gondolkodás kritikai aspektusai sem.

A mittelszolipszizmus terei alapvetően kettős karakterű kötet: az első része a 2015-ben a pozsonyi Comenius Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének főszervezésében megrendezett Tanulmányok költőportrékhoz című konferencia és tanácskozás szerkesztett anyagát tartalmazza, melyre a költő 80. születésnapja alkalmából került sor. Ez a rész tőzséri szövegvilág minden szegmensét érintve rekontextualizálja az életművet, megkísérli feltérképezni folyamatosan változó horizontjait, struktúráit, (inter)textuális beágyazottságát, korallszerűen gyarapodó elágazásainak és folytatásainak jellegét. A szigorúan szövegcentrikus olvasási stratégiák mellett megjelennek a kontextuális olvasatok is, s e téren is kiemelkedőek az identitáskérdésekkel, a textuális és referenciális genezissel, a nyelvhez való viszonnyal foglalkozó írások. Jelentős fókusz esik a naplóíró szerepében felbukkanó költő portréjára is, s a műfordító, illetve drámaköltő Tőzsér sem maradhat ki.

A kötet második része a Comenius Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén tanuló, tehetséges egyetemi hallgatók legjobb irodalmi tárgyú dolgozataiból nyújt át egy csokrot: a mai egyetemi diákközeg így jelzi, hogy Tőzsér Árpád egykori munkahelyén továbbra is színvonalas, irodalomra érzékeny munka folyik. Bízunk benne, hogy e kettős kötet figyelemreméltó szakmai egységet alkot, ahogy abban is, hogy e gyűjtemény, akárcsak Tőzsér Árpád életműve, inspiratív intellektuális provokáció marad.
Letöltések A mittelszolipszizmus terei ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A mittelszolipszizmus terei ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  190
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT
  ISBN:
  9788089734245
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2711570 / 1172502
  Sorozat:  TAGS:
  Online A mittelszolipszizmus terei ebook, könyvet A mittelszolipszizmus terei FB2, Download A mittelszolipszizmus terei PDF , Download A mittelszolipszizmus terei MOBI, Online A mittelszolipszizmus terei könyvet, ingyenes letöltések A mittelszolipszizmus terei IPhone, Online könyvet A mittelszolipszizmus terei PDF, ingyenes A mittelszolipszizmus terei DJVU, ingyenes letöltések A mittelszolipszizmus terei TXT, letöltések A mittelszolipszizmus terei RTF, Online A mittelszolipszizmus terei FB2 , e-könyvet A mittelszolipszizmus terei letöltések TXT, ingyenes A mittelszolipszizmus terei letöltések könyvet, e-könyvet A mittelszolipszizmus terei download MOBI, letöltések A mittelszolipszizmus terei IPad, olvas A mittelszolipszizmus terei MOBI, olvas A mittelszolipszizmus terei DOC, ingyenes A mittelszolipszizmus terei AWZ, Download e-könyvet A mittelszolipszizmus terei iPad , ingyenes A mittelszolipszizmus terei DJVU, Download A mittelszolipszizmus terei e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A mittelszolipszizmus terei DVD, olvas A mittelszolipszizmus terei TXT, Book A mittelszolipszizmus terei letöltések DJVU, A mittelszolipszizmus terei letöltések könyvet ingyenes, A mittelszolipszizmus terei letöltések könyvet pdf ingyenes, A mittelszolipszizmus terei pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A mittelszolipszizmus terei pdf ingyenes, A mittelszolipszizmus terei letöltések könyvet epub ingyenes, A mittelszolipszizmus terei ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply